2020-2021 GÜZ YARIYILINDA COVID-19 SALGINI NEDENİYLE EK SÜRE TALEPLERİ

Halen sürmekte olan 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında COVID-19 salgının ülke genelinde yayılımının devam ettiği ve konuyla ilgili olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Üniversitemiz Senato’su tarafından alınan kararlar göz önünde bulundurularak, belirtilen yarıyılda tez aşamasında bulunan (tezli yüksek lisans programlarında ders aşamasını, doktora programlarında doktora yeterlik sınavını başarıyla tamamlamış), bu yarıyılda hakkında kayıt dondurma işlemi yapılmamış ve tez danışmanlarının  konuyla ilgili görüşü olumlu olan öğrencilerimizin, Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 1 inci maddesi (RG.10.06.2020-31151) kapsamında, en geç yarıyıl sonu sınavlarının başlangıcından önceki son iş günü (15 Ocak 2021, Cuma) mesai saati bitimine kadar yapacakları başvurular değerlendirilecektir.

Bu doğrultuda, ek süre talebiyle başvurabilecek öğrencilerimizin 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı için karşılamaları gereken koşullar şunlardır:

- Kayıt yenileme işlemi yapmış olması,

- Kayıt dondurma işlemi yapılmamış olması,

- Tezli yüksek lisans programlarında ders aşamasını veya doktora programlarında doktora yeterlik sınavını başarıyla tamamlamış olması,

- Tez danışmanının konuyla ilgili yazılı görüşünün olumlu olması.

Yukarıdaki koşulların tümünü karşılayan öğrencilerimizden ek süre talep edenlerin, aşağıdaki formu doldurup imzalayarak en geç 15 Ocak 2021, Cuma günü mesai saati bitimine kadar, Enstitümüze teslim etmeleri veya taratılmış kopyasını, kayıtlı oldukları programla ilgili GSÜSBE görevlisine (bkz.TABLO1) e-posta ekinde göndermeleri gerekmektedir.

- 2020-2021 GÜZ yarıyılı için ek süre talep formu

TABLO1